torstai 12. kesäkuuta 2014

Uuden kullan testailua




Moikka moi! Kuten otsikosta voitte päätellä, meidän perhe on saanut uutta päivitystä teknologian puolelle. Nimittäin kameran! Eilen kotiututetiin Canon EOS 1100D :). Nyt blogin päivittäminen on huimasti kivempaa, kun on kamera jolla saa hyviä kuvia (kun vaan osaa säätää asetukset oikein). Tänään vähän ennen Mipulla ratsastusta testailin kameraa ja säätelin asetuksia. Kuvista tuli ihan siedettäviä, vielä pitää harjoitella paaljon kuvaamista ja kotiuttaa jossain vaiheessa pidempi (ja valovoimaisempi) objektiivi tuon perusobjektiivin lisäksi. Nyt kuitenkin blogia tulee päiviteltyä useammin, kun on kunnon kamera eikä tarvitse olla riippuvainen toisten kameroista ja kuvista :).

Kuten aikaisemmin tuossa mainitsin, kävin vähän ratsastamassa Mipulla. Käytiin käppäilemässä neljän kilometrin käyntimaasto, joka sisälti pari laukka ja ravipätkää ;). Mipulla menin viimeksi joskus toukokuun alussa, joten oli kiva päästä vähän mummon kanssa humppailemaan. Mipu oli oma itsensä, tosi pirteä ja innostu ihan kunnolla, kun pääsi laukkaamaan vähän. Koko maaston ajan satoi enemmän tai vähemmän ja minulla oli ylläni niinkin vedenpitävät vaatteet, kuin collegehousut ja huppari.. No, se että vähän kastui ei menoa haitannut, oli kiva päästä vähän mummon kanssa humppailemaan :).

Käytiin tiistaina Sipen kanssa hiitillä Kuopion radalla. Pimpula otettiin mukaan vähän seuraksi ja että lapsukainen näkee vähän maailmaa ja tottuu kuljetukseen. Harjailin ponin ja letitin otsatukan kotosalla ennen kun lähdettiin. Radalla sitten reippaasti poni valjaisiin ja menoksi. Kävelin alkuun vähän varikkoa ympäri, jonka jälkeen kävin hölköttelemässä metsälenkin kahdesti. Metsälenkin kierron jälkeen menin itse radalle hölkkäilemään. Hölkkäiltiin ihan radan reunassa, ettei häiritty paria suomenhevosta, jotka ajoivat hiittiä. Ravailtiin radan ympäri kaksi kertaa ja välillä sai ottaa ihan reilusti eestä kiinni, ettei poni lähtenyt vetämään kunnon vauhteja. Yksi volttausharjoitus, jonka jälkeen kunnon volttaus ja reippaampi kierros. Ekat lähemmäs pari sataa metriä meni siihen, että hain ravirytmiä ja otin nouseita laukkoja alas. Lopulta ravirytmi löytyi ja poni alkoi tosissaan yrittämään.

Mentiin kierros aikaan 3.02, vähän harmitti, kun tiedän että poni olisi ihan hyvin voinut mennä alle kolmen minuutin. Äiti sitten koitti Sippeä, ajoi yhden kierroksen kovempaa ja minä loppuverkkasin. Todettiin, että nyt pitää vaan alkaa herkistelemään Sippeä, peruskunto on kohdallaan (puuskutti yllättävän vähän). Eli treeniohjelmaan nyt paljon vetoja ja intervalleja, max.1xviikko pidempi "kestävyyslenkki".


Eilen vähän jumppailin Sippeä iltasella, tehtiin ehkä puoli tuntia töitä ja taivuttelin vaan ravissa. Poni oli tosi rento ja letkeä kokoajan, niin ei tarvinnut pitkään jumputtaa. Kääntelin ponia millon minkälaisille kiemuroille, ympyröille, loiville kiemuraurille, pohkeenväistöihin ja muutamalle puomille. Puomejen tarkotus oli saada jalat irti kentän hiekasta ilman, että poni menee kauhean kiireiseksi. Ponin alkaessa pärskimään ja rentoutumaan oli hyvä lopetella ja antaa ponille kunnon taputukset.

Treenaillaan nyt Sipen kanssa siis vauhtia ja käydään tasaisin väliajoin hiitillä. Elokuussa olisi minun tarkoitus ajaa P-ajolupa, peukut pystyyn, että kurssi pidetään ja saan kortin taskuun. Kertokaahan postausideoita, muutakin kuin videoita. Videon olen tekemässä heti, kun jaksan :). Mielipideaiheita saa ehdotella ja kaikkea muutakin varustepostauksista haasteisiin! Ideoita kehiin!


pulleron massu :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti