maanantai 4. elokuuta 2014

Estetunti Rosalla

Kaikki postuaksen kuvat (c) Venla Heikkurinen



Tää on yks mun lempparikuva :)

Moikka moi, nyt sitä postausta estetunnista :). Kuvathan mulla on ollu jo toista viikkoo, mutta laiskana en oo jaksanu tulla postailemaan.. Nyt kuitenkin selittelyt sikseen ja tuntiselostukseen. Menin siis tunnilla tammalla Roosmarijn, tutummin Rosa. Rosa palasi nyt kesän aikana mammalomalta ja oli kyllä ihan entisensä! Alkuverkkailtiin ihan normaalisti, Rosan ravi tuntui pätkittäin tosi kivalta, tunsi ettei se vaan laahustanut kentän hiekkaa pitkin, vaan jalat nousi ihan tosissaan ja ravin rytmi oli hyvä. Laukkakin oli kivan tuntusta. Aloitettiin verkkahypyt vihreällä minipystyllä, yhteensä kolme hyppyä.


Ja hypyt olivat tuon näköisiä :D. Rosa aina maltto tosi hyvin kaarteen läpi ja pari askelta suoristuksen jälkeen, mutta sitten ampu ihan täyttä kohti estettä. Ei sillä, kiva että hevonen imee esteelle, mutta tuntui nuo hypyt vähän oudoilta. Selässä tuntui, että kippaan älyttömästi kaulalle, mutta nähtävästi en. Otettiin sitten kaksi verkkahyppyä trippelille. Ekalla kerralla yritin vähän itsekkin vaikuttaa paikkaan, mutta toisella kerralla katsoin ehkä vähän liian aikaisin esteen yli, jolloin paikkaan tulo oli vähän ajelehtimista ja hevonen hyppäsi tosi kaukaa.. Mutta annetaan tämä anteeksi, kun hevonen tuli kuitenkin lomalta töihin ja nautti ihan tosissaan, kun sai tehdä töitä :)!



Alkuun hypättiin ihan minirata, korkeutta ehkä 60cm. Eka este oli söpö pikkuristikko, josta taas ammuttiin yli, vähän niinkun kaikista pikkuradan esteistä. Toisena horsmapysty josta kuusi tai seitsemän askelta rengaspystylle. Neljäntenä kapea pikkupysty portin kanssa. Yritin saada kapealle rauhallisen lähestymisen, mutta kun estin ampumisen, rupesi hevonen pomppimaan pää ylhäällä eikä pysynyt suorana.. Eli tuli huono lähestyminen. Vitonen-kutonen oli tukki-pysty Keskimäen Hevostila-portilla. Tehtiin siihen muistaakseni kahdeksan askelta. Sain Rosan malttamaan tukin jälkeen pari askelta ja olin, että jes, tää pystyy nyt rauhallisena esteelle asti.. Mutta toisin kävi, Rosa lähti taas ampumaan esteelle. Seiskana trippeli, joka ihan hyvästä paikasta. Vikana okseri-keskimäki suhteutettu, joka ihan ok. Rata kokonaisuudessaa ihan hyvä, pitää vaan antaa anteeksi hevoselle, kun se on niin innoissaan päästessään hyppäämään ja ampuu esteille.




Toiselle radalla esteet nostettiin sinne 80-90 korkeuteen. Ekalle pystylle tultiin ihan pohjaan ja sille epäonnistunut hyppy. Pysty-pysty suhteutettu kuudella vähän aavistuksen lentäen, mutta hevonen kuitenkin linjan jälkeen hallinnassa. Kapealle taas vähän pomppiva lähestyminen, mutta ihan hyvä hyppy. Tukki-Keskimäki, aivan kauhea.. Tukille taas hyvä hyppy, sain hevosen odottamaan muutaman askeleen, mutta sitten ampas ja hyppäsi ihan pohjasta Keskimäen. Trippelille hyvä hyppy, sillon oikeasti tuntui, että hypätään eikä vain yritetä. Okserille kiva hyppy, sain malttamaan ja tulemaan sopivan lähelle ja Keskimäki taas ihan pohjasta.. Tuomas kuitenki sano, että pitää antaa anteeks itselle ja hevoselle, kun hevonen on niin innokkaana.


Kuten näkyy, noilla esteillä ruvettiin jo hyppäämään :D!


Kokonaisuudessaan tunnista jäi hyvä fiilis, omassa ratsastuksessa ne viat oli, eikä hevosessa, kun ei onnistunut. Rosalla oli oikein kiva hypätä, oli ihana nähdä, kun mamma pääsi taas tekemään sitä mitä rakastaa :). Kuulumispostaus tulossa taas mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti